Вълна, коприна или синтетика на пътеките в спалнята?

Със пътеки за спалня можете да подчертаете всяка част от стаята или, напротив, да скриете нежеланата част от гледката. Така се акцентира кът за отдих, място за игри с малко дете.

Ако в стаята има добри мебели, тогава е подходящ обикновен килим, който да подчертае присъствието му. Същият стил работи добре с искрящ под, особено когато цветовата им схема съвпада.

Така че, ако големите размери на килимите формират общата концепция за стила и посоката на спалнята, то пътеките са най-подходящи за подчертаване на някои интериорни елементи. Голям обект със същите шарки привлича цялото внимание, отвличайки от всички останали детайли на спалнята, да, и просто няма свободно място, което да го покаже в целия му блясък. Не може да има спор относно неприемливостта на такива продукти за малки обеми. Но пътеките в спалнята, простиращи се от една стена до друга, ще изглеждат хармонично и впечатляващо и ще носят полезен товар.

Днес индустрията на материалите, които се използват за производството на подови настилки, е невероятно разнообразна. Но с цялото разнообразие от избори, любителите на килимите все още предпочитат най-древните и изпитани от векове вещества. Те включват естествена вълна и коприна.

Естествени пътеки за спалня

Предимството на тези пътеки за спалня е в екологичността, главно в липсата на алергични реакции, издръжливостта и възможността за избягване на прекомерна деликатност при почистване. Те имат само един недостатък – високата цена. За разлика от тях, пътеките за спалнята, изработени от естествени материали, синтетичните продукти са абсолютно достъпни за всички социални слоеве на населението. Но качеството и продължителността на употреба са значително по-ниски от продуктите, произведени от естествени вещества.

Вълнени пътеки за спалня

За да създадете най-високо ниво на лукс и комфорт, няма по-подходящ килим от продукт от вълна. Красотата и необичайните шарки, особено ръчно изработени, оставят незаличим отпечатък върху самия предмет. Влагайки душата и всичките си умения, майсторите внасят мир и спокойствие в домовете в продължение на много десетилетия. Основните предимства на вълнените пътеки за спалня включват екологична безопасност и безвредност, устойчивост на топлина и звук, отлична устойчивост на износване и издръжливост.

Копринени пътеки за спалня

Коприната е материал, дошъл в Европа от Китай, все още е материал от ориенталски произход. Индийски, сирийски и турски майстори са постигнали уникално съвършенство в производството на копринени пътеки за спалня. Необичайният външен вид и блясъкът на естественото качество привличат окото на всеки човек. Всеки би ги купил, но цената спира. За получаване на 1 кг суровина са необходими 8 кг пашкули от черница. А древната тайна на производството на копринени пътеки за спалня беше огромната плътност на възлите. Така че в 1 кв. м. на платното е 2 милиона възела. Тази технология отдавна се пази в тайна от китайските експерти, осигурявайки монопол и висока цена на копринените пътеки. Всички технологии се предаваха от поколение на поколение в тесен кръг от хора или семейства.

Пътеки за спалня – Вълна, коприна или синтетика?