Класическите примери за бижутата

Да се фокусираме върху най-класическите примери за бижутата.

И така:

Конструкция на коилиетата. Мънистата представляват мека конструкция, състояща се от мъниста с приблизително еднакъв размер, нанизани на конец или въдица без джанта. Колието предполага различна комбинация от елементи. Колието се различава визуално от огърлицата по централната си част (цвят, размер, дължина на висулките и т.н.).

Материали. Колиета и мъниста могат да бъдат изработени от достъпни материали (включително стъкло и пластмаса). Колието е злато и сребро, скъпоценни (в краен случай, полускъпоценни) камъни и други скъпи материали (перли, муранско стъкло, кристали Сваровски, кехлибар, слонова кост и т.н.).

Предназначение. В класическия прочит чокърът се различава от огърлицата и мънистата по това, че е високохудожествено бижу, предназначено за специални поводи. Скъпоценно колие е подходящо само с вечерна рокля. Колиета и мъниста в по-голямата си част са по-демократични: дори наниз от перли или кехлибар ще се сприятели с ежедневния офис облекло. И изобщо няма ограничения за разходка из града!

Колието е типично дамско бижу, докато мъниста (не се учудвайте!) и дори колиета също могат да бъдат мъжки. Междинна позиция заемат мъжки чокъри и броеници, изработени от мъниста (дървени, метални, оникс, ахат, малахит и други подобни) с висулки под формата на символи на вярата, животински зъби, свещени символи и т.н.

Цена. Като се има предвид, че класическото колие е бижу и често с големи камъни, тогава цената му е очаквано по-висока. Но това също е конвенция: огърлица от големи естествени перли също ще струва цяло състояние.

За нас – Rosset. За контакт:Телефон: +359 (0) 899 100 669. Местоположение:

София, бул. Арсеналски 2, ет.1.

В света има неща, които са недостъпни за „простосмъртните“, но това не ги прави по-малко впечатляващи и привлекателни. Това са истински произведения на изкуството, способни да вдъхновят както велики дела, така и ужасяващи зверства.

Най-красивите гривни в света са на стойност милиони долари. Те са в частни колекции и често имената на собствениците им са неизвестни (не се разкриват водещите световни търгове).

Класически накити